Anand Wilder (ex-Yeasayer) kondigt debuut solo-album aan, deelt video voor nieuw nummer: bekijk

Anand Wilder, voorheen van Yeasayer, heeft zijn debuut solo album aangekondigd. Ik ken mijn woorden niet komt begin volgend jaar aan via Laatste bende. Vandaag heeft Wilder de eerste single gedeeld “Delirium gaat voorbij”, die arriveert met een absurdistische visuele hoofdrol Hoog onderhoudvan Ben Sinclair. Bekijk de Derek Howard-gerichte clip hieronder.

Wilder schreef en nam op Ik ken mijn woorden niet tijdens quarantaine in zijn appartement in New York, waarbij hij elk instrument op het album bespeelt. “Na enkele eerste pogingen om samen te werken met externe muzikanten, realiseerde ik me dat ik elk aspect van het opnemen van mijn eerste solo-inspanning in handen moest hebben”, zei hij in een persbericht. “Zoveel van het plezier van het maken van dit album was de heropleving van mijn jeugdpassie om mezelf uit te dagen om elk instrument op te pakken.”

Hij voegde eraan toe dat een groot deel van het album werd geïnspireerd door zijn familiale wortels, met name zijn moeder, die in India werd geboren. “Wat we ook aan het doen waren, de Beatles, Cat Stevens en Fairport Convention speelden in huis via deze zelfgemaakte luidsprekers die mijn vader had aangesloten. De lockdown bracht dat allemaal terug naar mij, en de muziek die ik begon te maken vertaalt die muzikale sfeer van mijn kindertijd nu voor mijn familie. Ik wilde terug naar de basis, terug naar de liedjes. Licht op elektronica en experimenteren, zwaar op akoestiek en zang.”

Wilder voegde eraan toe dat “Delirium Passes” “gaat over ontsnapping versus doorzettingsvermogen”, en dat de videoclip een losse bewerking is van een kort verhaal van James Joyce genaamd “The Boarding House”.

Yeasayer ging in 2019 uit elkaar, hetzelfde jaar hun laatste album Erotische herhalingen werd uitgebracht. Voorafgaand aan de breuk werkte Wilder aan Breek de lijn van de musical, een show en een album. De opgenomen versie van het werk bevat bijdragen van Rostam Batmanglij, Haley Dekle van Dirty Projectors en Honus Honus van Man Man.

creditSource link

Arterymusic
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart