David Byrne’s American Utopia wint Tony Award

David Byrne’s Amerikaanse Utopia werd geëerd tijdens de 74e jaarlijkse Tony Awards, die zondagavond werden gehouden in het Winter Garden Theatre in New York City.

De productie werd bekroond met een speciale Tony Award, die wordt toegekend aan shows die niet in een van de competitieve categorieën vallen. Het was Byrne’s eerste keer dat hij een Tony won, en laat hem slechts een Emmy Award weg van het verkrijgen van de EGOT-status. (Byrne was vorige week genomineerd bij de Emmy’s, maar verloor de prijs voor Outstanding Variety Special aan Hamilton.)

Later tijdens de Tony Awards keerde Byrne terug naar het podium om “Burning Down the House” uit te voeren. Bekijk de herhaling hieronder.

Gebaseerd op het gelijknamige album van Byrne uit 2018, Amerikaanse Utopia voor het eerst geopend in oktober 2019. Op het podium wordt Byrne vergezeld door een 11-koppig mobiel ensemble dat nummers speelt van Amerikaanse Utopia, andere nummers uit zijn solocatalogus en materiaal van Talking Heads. Annie-B Parson, die met Byrne samenwerkte tijdens zijn vorige ‘American Utopia Tour’, schreef de enscenering en choreografie van de show.

Amerikaanse Utopia is onlangs verlengd met een looptijd van 17 weken tot en met maart 2022. Tickets zijn te koop hier.

creditSource link

Arterymusic
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart