De 5 beste dingen die we zagen

Laten we het uit de weg ruimen: degenen op Rihanna Watch zullen blij zijn te weten dat ze dat inderdaad deed opdagen voor haar prachtige A$AP Rocky’s zinderende headliner-optreden op Governors Ball op zaterdag 25 september.

Op het podium waren er op dag 2 overal verrassingen, waaronder het oogverblindende vuurwerk van J Balvin, een cameo van Phoebe Bridgers en een vol publiek meezingende “WAP” tijdens Megan Thee Stallion.

De line-up van zaterdag bevatte meer rock en alternatieve opties. Bleachers brachten de energie van een Bruce Springsteen-set, compleet met twee (2) drummers en twee (2) saxofonisten, en Big Thief gaf een zeer geïnspireerd optreden, met als hoogtepunt de furieuze en uitgebreide jam “Not”.

Ondertussen trokken Megan Thee Stallion en de in New York geboren A$AP Rocky gigantische menigten en gaven carrièrebepalende uitvoeringen van hun grootste hits tot nu toe. Hoewel sommige mensen de voorkeur geven aan festivals met meer niche en homogene line-ups, was dag 2 van Governors Ball een perfect voorbeeld van een modern multi-genrefest dat een harmonieuze en opwindende arena voor muziek werd.

Kortom, het was een schot in de roos. Hier zijn vijf beste dingen die we hebben gezien.

— Paolo Ragusa

Uitvoerend redactieassistent


Beste festivalexclusief: King Princess

Koning Prinses, foto door Ben Kaye

King Princess heeft nog een andere geplande tourdatum voor 2021, en haar set op Governors Ball markeerde de glorieuze terugkeer van Mikaela Straus naar liveshows na meer dan twee jaar. De jonge artiest is gegroeid als artiest sinds de vlaag van shows die ze deed voor haar breakout-EP Mijn bed opmaken en 2019 Goedkope koningin, en de set van gisteren was in wezen een overwinningsronde voor die releases. Ze heeft echter wel een paar nieuwe nummers uitgevoerd, waaronder “PAIN” en “Only Time Makes It Human” van vorig jaar. Het was een set vol favorieten van fans, maar King Princess liet zien dat er nog veel meer in het verschiet ligt. — PR

Beste pop meezingmoment: MUNA

MUNA op Governors Ball 2021

MUNA, foto door Ben Kaye

MUNA’s set bevatte een overvloed aan danswaardige indiepopsongs, maar het was de voorlaatste uitvoering van “Silk Chiffon” (die Gevolg onlangs uitgeroepen tot Lied van de Week) die de eerste massale meezinger van de dag bracht. Compleet met een cameo van Phoebe Bridgers, het was een speciaal moment op Governors Ball. MUNA heeft geopend voor Phoebe Bridgers tijdens haar tour, dus ze waren zeker bereid om de dag in stijl en energie te beginnen. Maar toen “Silk Chiffon” begon, leek het alsof iedereen oplette alsof ze de headliner waren. — PR

Beste set om dingen te voelen bij: Phoebe Bridgers

Phoebe Bridgers op Governors Ball 2021

Phoebe Bridgers, foto door Ben Kaye

De set van Phoebe Bridgers bevatte alles, van indierock-anthems tot verpletterende, eerlijke ballads, waardoor het publiek vrijwel precies kreeg wat ze hadden verwacht. Maar er waren verschillende momenten die doordrongen en iedereen bij elkaar brachten – bijvoorbeeld haar cover van Bo Burnham’s ‘That Funny Feeling’, zowel geduldig als welsprekend gedaan.

Haar uitvoering van “Scott Street” liet het publiek al vroeg aan haar lippen hangen, en straffend’s “I Know The End” sloot de set af met energie, charisma en catharsis. Hoewel de show maar een uur duurde, vloog hij naadloos voorbij – een bewijs van hoe boeiend en kwetsbaar de muziek van Bridgers is.

Toen de lichten aangingen en het publiek headliner J Balvin ving, was er een rustig gevoel van bevrijding dat je vaak vindt bij het verlaten van het theater in plaats van een groots muziekfestival. Gelukkig is dat wat Phoebe Bridgers het beste kan: mensen verenigen. — PR

Beste Hot Girl Autumn Set: Megan Thee Stallion

Megan Thee Stallion op Governors Ball 2021

Megan Thee Stallion, foto door Ben Kaye

Als je set zelfs het festivalpersoneel krijgt – van de beveiliging tot paramedici tot de dames die gratis Coca-Cola Zero Sugar uitdelen, die bovenop hun koelboxen klommen om ze beter te kunnen zien – wild uit je dak, dan heb je een winnaar. Het was een zee van mensen met hun mobiele telefoons in de lucht (wederom, personeel inbegrepen) die probeerden de eindeloze Hot Girl Summer vast te leggen die werd veroorzaakt door Megan Thee Stallion.

Zelfs toen ze maar een half nummer zong, zoals op “WAP” (om voor de hand liggende redenen) of “Captain Hook” (om ademloze redenen), hield ze het commando over het podium. Het festivalseizoen is dit jaar misschien atypisch in de herfst, maar als Megan in de line-up staat, kun je verwachten dat er veel hitte zal zijn (zelfs als haar traagheid de rest van het schema dwingt om zich aan te passen, zoals bij Gov Ball). — Ben Kaye

Beste geschiedenis makende headliner: J Balvin

J Balvin op Governors Ball 2021

J Calvin, foto door Ben Kaye

Al vroeg in zijn set sprak J Balvin zijn trots uit dat hij de eerste Latino headliner in de geschiedenis van Governors Ball was. Maar toen nam hij ook even de tijd om andere minderheidspopulaties te schreeuwen en iedereen op te roepen om elkaar te respecteren als onderdeel van de menselijke familie. De Colombiaanse ster zorgde ervoor dat iedereen zich betrokken voelde in zijn set – zelfs als je de Spaanse teksten niet verstond – en leverde een hoog octaangehalte op waar het hele publiek aan het dansen was.

Hij verlichtte zelfs de lucht, met het eerste vuurwerk van het weekend dat afging tijdens zijn finale. Er bestaat geen twijfel over de status van Calvin als de koning van de reggaeton, en met shows als deze, lijdt het geen twijfel dat zijn heerschappij lang en glorieus zal zijn. — BK

creditSource link

Arterymusic
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart