Metallica voert “The Black Album” volledig uit op Louder Than Life

Metallica trakteerde fans op Louder Than Life op een volledige uitvoering van “The Black Album” op zondagavond (26 september). Ter ere van het 30-jarig jubileum speelden de metal titanen de megaverkopende LP van achteren naar voren op het festival Louisville, Kentucky.

Het optreden was Metallica’s tweede van het fest, nadat het was geboekt om twee verschillende sets te spelen op vrijdag- en zondagavond. Op vrijdag speelde Metallica geen nummers van “The Black Album”, misschien een aanwijzing dat er op zondag een volledig album zou komen.

De zondagset begon met drie nummers van andere albums: ‘Hardwired’, ‘The Four Horseman’ en ‘Welcome Home (Sanitarium)’. Vervolgens werd een 30-jarig jubileum “Black Album”-intermezzo gespeeld met videobeelden van de bandleden (inclusief voormalig bassist Jason Newsted) voordat Metallica het slotnummer “The Struggle Within” van de LP uit 1991 lanceerde (voor het eerst gespeeld sinds 2012).

Van daaruit voerde Metallica de tracklist “Black Album” achterstevoren uit, met als hoogtepunt de albumopener “Enter Sandman”. Voor de toegift keerden ze terug om nog twee niet-‘Black Album’-nummers te spelen – ‘Blackened’ en ‘Creeping Death’.

De show van vrijdagavond bevatte een carrière-omspannende setlist (minus “The Black Album”), waaronder drie nummers van Berijd de bliksem en niet meer dan twee nummers van een ander album. De uitvoeringen van “For Whom the Bell Tolls” en “No Leaf Clover” werden uitgezonden als onderdeel van de uitzending van het Global Citizen-festival op zaterdag.

Eerder op de avond bij Louder Than Life op zondag, voegde Metallica’s Kirk Hammett zich bij Judas Priest op het podium voor een metalversie van Fleetwood Mac’s “The Green Manalashi”.

Metallica’s volledige uitvoering van “The Black Album” is de laatste viering van de 30e verjaardag van het bestverkochte album van het Soundscan-tijdperk (17 miljoen exemplaren verkocht alleen al in de VS). Eerder deze maand bracht de Metallica-band een super-deluxe boxset-editie van “The Black Album” uit, evenals: De Metallica-zwarte lijst, een compilatie van meer dan 50 covers van de 12 nummers van de LP van artiesten als Miley Cyrus, Elton John, Corey Taylor, Ghost en meer.

Bekijk de setlist en de intro van de “Black Album”-set van zondag, evenals Kirk Hammett die jamt met Judas Priest, en de optredens van vrijdag die werden uitgezonden op de Global Citizen-uitzending hieronder.

Metallica Sunday Night Louder Than Life-setlist:
Vast bedraad
De vier ruiters
Welkom Thuis (Sanitarium)

Het zwarte album (in omgekeerde volgorde):
De strijd binnenin
Mijn vriend van ellende
De God die faalde
Van Wolf en man
Niets anders doet ertoe
Door de Nooit
Betreed me niet
Waar ik ook mag zwerven
Die niet vergeven zijn
Heiliger dan gij
Triest maar waar
Enter Sandman

Toegift:
zwartgeblakerd
Sluipende dood

creditSource link

Arterymusic
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart